Bekijk onze brouwerijCorviri Brouwerij

De Corviri Brouwerij is een micro brouwerij die is gehuisvest in de kelder van Paviljoen Appelbergen in Glimmen.

Hier wordt bier vanuit het hart gebrouwenCorviri Brouwerij

https://corviri.nl/wp-content/uploads/2017/11/DeBrouwerij.jpg

De plek waar de brouwmeester zijn kunsten vertoondDe Brouwerij

De Corviri Brouwerij is een micro brouwerij die is gehuisvest in de kelder van Paviljoen Appelbergen in Glimmen. De maximale brouwcapaciteit bedraagt op dit moment 150 liter.

De brouwmeester, Niek Hartman, is ooit uit passie thuis in de schuur begonnen met het hobbymatig brouwen van bier. Na vele positieve reacties heeft hij besloten de brouwerij te openen om meer mensen van het bier te kunnen laten genieten. De Corviri Brouwerij is officieel geopend op 17 april 2015.

De naam van de brouwerij is afkomstig van de latijnse vertaling van het woord Hartman, de naam van de eigenaar. Cor betekent hart in het latijns en viri is mannen.

Het bier is onder andere verkrijgbaar bij Paviljoen Appelbergen. Voor alle verkooppunten kun je hier terecht. Neem contact op voor meer informatie.

Lokale ingredientenHop & water

Wij verbouwen onze eigen hop. Op de zonnige flanken van de Glimmer-es hebben wij een schitterende hoptuin aangeplant. Met veel liefde telen, oogsten en drogen wij onze eigen hop. Elke hopsoort geeft een eigen smaak en aroma. Door met onze eigen hop te werken, kunnen wij heerlijke bieren brouwen.

Ons water komt uit het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Het water van de Drentsche Aa wordt al sinds 1881 door het Waterbedrijf Groningen gebruikt voor de bereiding van drinkwater . Dit gebeurt bij het innamepunt De Punt in Glimmen.

https://corviri.nl/wp-content/uploads/2018/04/hop.jpg
https://corviri.nl/wp-content/uploads/2018/04/Craft.png

CRAFTNederlandse Onafhankelijke Brouwers

Corviri brouwerij is ook lid van Craft. Craft bestaat sinds 2003 en is sindsdien uitgegroeid tot het grootste samenwerkingsverband van bierbrouwerijen (met en zonder eigen ketels) van Nederland. De ruim 150 leden zijn allen ondernemers die zich bezighouden met de ontwikkeling, productie en verkoop van bier naar eigen receptuur.