Bekijk onze brouwerijCorviri Brouwerij

De Corviri Brouwerij is een micro brouwerij die is gehuisvest in Haren.

Hier wordt bier vanuit het hart gebrouwenCorviri Brouwerij

https://corviri.nl/wp-content/uploads/2021/12/Foto-installatie-bijgesneden.jpeg

De plek waar de brouwmeester zijn kunsten vertoondDe Brouwerij

De Corviri Brouwerij is een micro brouwerij begin 2021 verhuisd is naar het Felland in Haren. De 6 jaar daarvoor was de brouwerij gehuisvest in de kelder van het Paviljoen Appelbergen in Glimmen. Vanwege de toenemende vraag werd de kelder te klein en was een verhuizing noodzakelijk.

Met de verhuizing is ook Gea van Bergen officieel mede-eigenaar geworden van de brouwerij, Gea zal zich richten op de verkoop en Niek op het brouwproces.

De brouwmeester, Niek Hartman, is ooit uit passie thuis in de schuur begonnen met het hobbymatig brouwen van bier. Na vele positieve reacties heeft hij besloten de brouwerij te openen om meer mensen van het bier te kunnen laten genieten. De Corviri Brouwerij is officieel geopend op 17 april 2015.

De naam van de brouwerij is afkomstig van de latijnse vertaling van het woord Hartman, de naam van de oprichter. Cor betekent hart in het latijns en viri is mannen.

Voor alle verkooppunten kun je hier terecht. Neem contact op voor meer informatie.

Lokale ingredientenHop & water

Enkele jaren hebben wij zelf hop gekweekt.  Op de zonnige flanken van de Glimmer-es hadden wij een schitterende hoptuin aangeplant. Helaas kwam hier in 2020 door tijd gebrek en een toen teleurstellende oogst een einde aan.

Ons water komt uit het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Het water van de Drentsche Aa wordt al sinds 1881 door het Waterbedrijf Groningen gebruikt voor de bereiding van drinkwater . Dit gebeurt bij het innamepunt De Punt in Glimmen.

https://corviri.nl/wp-content/uploads/2018/04/hop.jpg
https://corviri.nl/wp-content/uploads/2018/04/Craft.png

CRAFTNederlandse Onafhankelijke Brouwers

Corviri brouwerij is ook lid van Craft. Craft bestaat sinds 2003 en is sindsdien uitgegroeid tot het grootste samenwerkingsverband van bierbrouwerijen (met en zonder eigen ketels) van Nederland. De ruim 150 leden zijn allen ondernemers die zich bezighouden met de ontwikkeling, productie en verkoop van bier naar eigen receptuur.